Reparasjoner

Dine sko, vår lidenskap!

Gi oss beskjed om du har spesielle ønskemål knyttet til dine sko!

Ta kontakt her hvis du har noe spørsmål eller kontakt oss på telefon 32 89 95 00.

Typer av reparasjoner:

Vi skifter materialet "flikken" enten grunnet slitasje eller før at de er harde og glatte og gå på. Er hælene skeive så bygger vi dem opp til original høyde før vi setter på ny flikk. Hvis materialet utenpå hælen har løsnet eller revnet så limes dette på plass før et pent resultat.

Mange lurer på om det går at reparere når ”spikeren” på hælen har kommet frem. Svaret på dette spørsmålet er:
JA, det er ingen grunn til å kaste skoene av den anledningen!

Det ikke mange tenker på er at sålen og blir slitt. Det kan derfor være lurt og oppgradere denne og samtidlig som hælene. Vi vet at materialet som brukes på nye sko veldig ofte ikke lever opp til kundens forventninger når det gjelder slitasje og glatthet. Med nye såler under skoene øker slitestyrken, det blir mindre glatt og ofte mer komfortabelt at gå i skoene. Gi oss beskjed om du har spesielle ønskemål knyttet til akkurat dine sko!

Vi ser ofte at limingen løsner på skor. Dette ordner vi gjennom at først rense bort gammelt lim og møkk. Etter at dette er gjort limes skoen og settes i en spesiell pressemaskin før en solid og levedyktig reparasjon.

Glidelås

Det blir ofte en "knekk" i glidelåsen, dette medfører at hele glidelåsen må skiftes ut. Hvis glidelåsen åpner seg når man lukker den kan det i noen tilfeller holde med å skifte trekkeren. Vi har mange forskjellige farger og lengder på glidelås. Før å motvirke at dette skjer er det lurt at støvlettene står opprett eller henger.

Sålekant

Sålekant kalles det når skinnet revner nederst ved sålen. En vanlig måte at oppdage dette på er at man blir våt om føttene. Dette repareres gjennom at vi tilpasser en bit i lær som vi putter in i hullet. Den blir så limt og sydd fast før vi dytter den in under innersålen som vi limer og presser på plass.

Hælfor

Nytt hælfor ær nødvendig når det slites hull innvendig bak i skoene. Til dette brukes mykt skinn som tilpasses, limes og syes på plass.

Strikk

Strikken på sko har en begrenset levetid, når den blir ødelagt så skifter vi den så at skoene blir brukbare på nytt.

Borrelås

Når borrelåsn ikke lenger fester seg er det på tiden at bytte ut. Vi fjerner den delen som er ødelagt og tilpasser, limer og syr en ny bit på plass.

Handsøm

En del sko er håndsydde på oversiden. Når denne tråden ryker så ordnes dette med spesialnål og tråd.

GoreTex Søm

Fjellsko og noen vintersko har GoreTex membran mellom overlæret og innerforet. Gjennom at åpne opp skoen på riktig måte kan man ta vare på dette membranet så at skoen fortsatt er vanntett når den er sydd.

Er skoen for trang kan vi blokkere dem ut både i lengde, bredde, fot og skaft. Til dette formålet brukes først en spesiell spray som gjør at fibrene i skinnet har lettere før å vies ut, før man putter dem i en maskin som gjør skoene større.

NB! Det er en viss risiko forbundet med at blokkere sko då det aldri går at gi noen garanti på at skinnet ikke sprekker. Dette skjer dokk veldig sjelden men uansett er det greit å vite.

Gelænken er den platen som sitter i som fleste sko før at skape stabilitet mellom hæl og såle. Det skjer at denne knekker og det må da monteres en ny metallplate i skoen som festes med skruer og aluminiumsnagler.

Sålen inni skoen er lurt o skifte jevnlig både på grunn av hygiene og komfort. Det finnes mange forskjellige typer og materialer beroende på sesong og individuelle behov. Ta kontakt om du har spesielle ønskemål!

Vi har ikke ortopedisk utdanning men mange år i faget innen skoreparasjon og klarer derfor at utføre enklere typer av ortopediske oppbygginger. På en del sko er det nødvendig at dele sålen og legge in en kil med cellgummi. Dette er avhengig av skotype, material og hvor mye som skal bygges. På andre sko er det nok med at kun bygge hælen.

Førekommer ofte på fjellsko, hvis disse ryker fjernes den gamle og vi monterer en ny lignende.

Alt lær må pleies! Her finnes det utallige mengder med produkter og det eneste man trenger er å vite hvilke produkter som skal brukes til hva.

Vi renser skoene dine grundig, påfører skokrem som behandles godt in i skinnet før å avslutte det hele med et tynt lag av fett før å gi skinnet ekstra næring og beskyttelse. På tørt brunt skinn må en regne med nyanseforandring.

Semsket og nubuck renses først med en spesiell børste eller svamp sammen med rensemiddel. Etterpå brukes impregneringsspray eventuelt med farge før å friske opp den opprinelige fargen og gi beskyttelse.

Vi kan bytte farge på en del typer sko. Vi renser dem grundig om maler eller sprayer med ny farge ett par ganger for å få et vellykket resultat. Lær kan reagere på ulike måter avhenging av bl a hvordan læret tidligere blitt behandlet og hvilken del av dyret det kommer fra. Man kan derfor ikke på forhånd gi noen garanti på hvordan resultatet vill bli. Det er i hvert fall enklere å farge fra lys til mørk enn omvendt!